Gyurcsány Ferenc bosszúja

Teljesen világos, hogy Gyurcsány Ferenc neheztel azért, amiért a mai napig szeretik emlékeztetni őt a 2006-os eseményekre, amelyek során a miniszterelnöksége alatt a rendőrök válogatás nélkül verték véresre, lőtték szemen a tüntetőket. Mindezért most  kiskorú „Greta Thumbergeket” küld utcára azért, hogy hasonló reakciót provokáltasson ki az Orbán-kormány rendőreiből.

A kiskatonák elszántan igyekeznek eleget tenni a kérésnek és rossz focistákhoz hasonló módon a semmitől is látványosan óbégatnak, hemperegnek és bukfenceznek a levegőben.

„Én azt gondolom, hogy mi kezdtünk el először a rendőrök felé menni és utána ők védekezésképp kezdtek el minket előretolni” – mondta egy, a hétvégi tüntetésen részt vevő fiatal lány.

Ennek ellenére mégis úgy jönnek a hírek az eseményről, mintha a rendfenntartók szórakozásból, minden ok nélkül gumibottal verték volna agyon a demonstrálókat. Pedig még az egyik jelenlévő fiatal is mosolyogva újságolta, hogy „volt egy kis gumibot használat” – képzelem mennyire lehetnek boldogok azok a rendőrök, akikhez füstgyertyát vágtak a tüntetők, úgy, hogy mindezt fapofával, türelemmel kellett bírniuk.

De hol vannak a támogatók? A helyzet mocskosságának esszenciáját mégis az adja, hogy a baloldali vezetők képesek kiskorúakat buzdítani arra, hogy vegyenek részt ilyen rendezvényen, provokáljanak ki erőszakot a rendőrökből, miközben ők a háttérben szépen csendben szurkolnak.

No nem azért, hogy a tüntetés célt érjen, hanem hogy minél többször dörgölhessék Orbán Viktor orra alá, hogy vandálkodó kiskorúakra szórnak egy kis könnygázt.

A címlapképen a diáktüntetés résztvevőinek egy csoportja és rendőrök láthatók a demonstráció végén a Fidesz Lendvay utcai székházánál 2023. május 19-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre