Alapjogokért Központ: A Budapesti Lakógyűlés egy újabb gesztus Gyurcsány Ferenc felé

Elindult az első Budapesti Lakógyűlés, amelyen minden 14 évnél idősebb lakó- vagy tartózkodási címmel rendelkező budapesti vehet részt. Kíváncsiak voltunk, mi állhat annak hátterében, hogy Karácsony Gergely főpolgármester úgy gondolta, hogy kiterjeszti a résztvevők körét kiskorúakra is, ezért az Alapjogokért Központot kérdeztük, milyen lépésként tekintenek a fővárost érintő lakógyűlésre.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, hogy a Budapesti Lakógyűlés nem más, mint a főpolgármester egy újabb gesztusa Gyurcsány Ferenc irányába.

„A pártok támogatottsági adatai egyértelművé teszik, hogy a baloldal elsőszámú vezetője a bukott miniszterelnök, aki rendkívül erős zsarolási potenciállal rendelkezik a városházán is”  nyilatkozta lapunknak az elemző,

majd kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc hozzájárulása nélkül Karácsony Gergely teljesen esélytelenül indulna el a jövő évi önkormányzati választáson, ezért kénytelen a kedvében járni.

Zila János arra is felhívta a figyelmet, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nemrég egy rádióműsorban szólította fel a főpolgármestert, hogy vigye bele a fővárost a kormány elleni politikai küzdelembe. Az elemző szerint ennek eredményeként Karácsony Gergely „bejelentette, hogy Budapest csődbe jutott és nem hajlandó megfizetni a szegényebb települések támogatását szolgáló szolidaritási hozzájárulást sem.”

„A Városházán évente majdnem félmilliárd forintot szánnak a jelentős részben Gyurcsány embereiből verbuvált tanácsadók fizetésére, most pedig egy olyan cégnek, a Crevocorp Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek adtak megbízást a szóban forgó baloldali politikai akció kapcsán, amely a hírek szerint igen közel áll a Demokratikus Koalícióhoz” folytatta Zila János.

Az elemző szerint a fent említett, nyomdai szolgáltatásokkal és reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó társaság korábban komoly megrendeléseket kapott a párttól és a DK-s polgármesterek által irányított kerületektől.

Zila János azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Crevocorp a „guruló dollárok” néven elhíresült külföldi befolyásszerzési botránynak is szereplője volt, illetve „a Nemzeti Információs Központ beszámolója szerint a tavalyi országgyűlési választást megelőzően Márki-Zay Péter mozgalma mellett a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat cégcsoporttól is kapott megrendeléseket, vagyis az amerikai baloldaltól érkezett pénzek végfelhasználói között volt.”

Zila János azzal kapcsolatban, hogy miért vontak be kiskorúakat is a Budapesti Lakógyűlésbe, elmondta, hogy „a baloldali városvezetés természetesen mindent megtesz azért, hogy akciója ne fulladjon teljes kudarcba, ennek köszönhető, hogy tágítják a megkeresettek körét”.

A címlapképen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt hivatalos ünnepi és születésnapi rendezvényén a budapesti Hotel Hungária City Centerben az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre