Gyermekbántalmazásért felelhetnek a szülők, akik nem támogatják gyermekeik nemváltását

A tanuló transznemű státuszát nem szabad megosztani a szülőkkel.

A cincinnati állami iskoláknak azt tanácsolták, hogy fontolják meg gyermekbántalmazás bejelentését gyermekvédelmi szolgálatoknál abban az esetben, ha a tanuló szülei nem támogatják a nemváltást.

A Cincinnati Oktatási Tanács Politikai és Méltányossági Bizottságának 2021-es feljegyzése szerint

a tanuló transznemű státusza bizalmas és az ilyen információkat „nem szabad megosztani a szülőkkel, ha az információnak a szülők előtt való felfedése a tanulót az otthoni sérülés veszélyének teheti ki”.

„A szülők támogathatják a tanuló nemi identitását, de lehet, hogy nem” – áll a közleményben. Utóbbi esetben az Oktatási Tanács ülésének jegyzőkönyve alapján felszólítja az iskolákat arra, hogy fontolják meg a gyermekbántalmazás bejelentését a Hamilton Megyei Munkaügyi és Családügyi Szolgálatnál.

Egy szülőket védő szervezet szerint ez az intézkedés elfogadhatatlan, mivel egyrészt túlterheli a gyermekjóléti rendszert, másrészt a szerető családokat arra kényszeríti, hogy bizonyítsák kötődésüket gyermekük iránt „pusztán azon spekuláción alapulva, hogy a szülők támogatják, vagy sem a gyermek nemi identitását”.

A szervezet vezetője szerint hatalommal való visszaélés, ha veszélyesként kezelik azt a szülőt, aki meg akarja védeni gyermekét a gender ideológiától.

Forrás: foxnews.com

A címlapképen a 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre