Zelenszkij kiszivárgott tervére egyetlen kérdéssel reagált Kovács Zoltán

A The Washington Post által nyilvánosságra hozott amerikai hírszerzési jegyzőkönyvek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a magyar ipart is tönkretette volna a vélt oroszpártiság miatt.

Hogyan lehetséges, hogy Ukrajna egy NATO-ország ellen sző terveket?

– írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Twitteren reagálva az amerikai hírszerzési iratok szerint elhangzottakra, melyek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felrobbantaná a Magyarországra vezető Barátság kőolajvezetéket. 

A The Washington Post beszámolt egy olyan feljegyzésről is, amely idén február közepén készült:

a Julia Sviridenko ukrán miniszterelnök-helyettes és Zelenszkij közötti megbeszélést rögzítette. Ezen Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajnának egyszerűen fel kellene robbantania a csővezetéket, mert ezzel tönkre tudná tenni Orbán Viktor magyar miniszterelnök iparát, ami erősen az orosz kőolajra épül

– idézte a vonatkozó dokumentum tartalmát az amerikai újság. 

Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket

Forrás: Twitter/ Zoltan Kovacs

A címlapképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel és az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel tartott sajtóértekezleten az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának elsõ napi ülésén 2023. február 9-én.
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Iratkozzon fel hírlevelünkre