Hornung Ágnes: a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek

A család a legfőbb nemzeti érték, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását – közölte Hornung Ágnes államtitkár a Családok nemzetközi napja alkalmából hétfői videó bejegyzésében a Facebook-on.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a folyamatosan változó világ minden kétségen felül álló értékének nevezte a családot. Kifejtette: a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását. Ezért tették 2010 óta a családok támogatását a kormányzás egyik legfőbb alapelvévé. Emlékeztetett arra, hogy évről-évre szélesítették, bővítették a családtámogatási rendszert, hogy megkönnyítsék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést, valamint a gyermeknevelés melletti munkavégzést annak érdekében, hogy több pénz maradjon a családoknál. Elmondta: olyan országot szeretnénk, ahol a családok békében tudnak élni, ahol a gyermekeiket biztonságban tudják, és ahol a dolgozó szülők előre tudnak jutni. Kitért a szomszédságunkban zajló háborúra is, amely, mint mondta, megrengette biztonságunkat, megrengette Európa gazdaságát, és rendkívüli kiadások elé állítja a kormányt is. Közölte: minél tovább tart a háború és a szankciók, annál többet kell a kormánynak fordítania az ország és a gazdaság védelmére.

Hangsúlyozta, hogy a családok védelmét a mostani háborús időben is a legfontosabb feladatuknak tartják. Ezt mutatja, hogy januártól bevezették a 30 év alatti anyák szja-mentességét és elengedik diákhitel-tartozásukat.
Megemlítette, hogy havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt kapnak a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok. Ugyanakkor könnyítették a Babaváró támogatás és más családtámogatások igénybevételét. Hozzátette: a megemelt energiaárakkal szemben is védik a családokat, hiszen a rezsicsökkentett árakkal havi 180 ezer forintos támogatást nyújtanak minden magyar családnak.

Azt kívánom a magyar családoknak, hogy a háború mielőbb véget érjen és biztonságban, jólétben tudjanak élni

– fogalmazta meg közösségi oldalán Hornung Ágnes.

Forrás és fotó: Facebook/Hornung Ágnes

Iratkozzon fel hírlevelünkre