Lengyelországi lovas zarándoklat a békéért – fotógaléria

Böjte Csabának a Lengyelországból indult lovas zarándoklatról szóló élménybeszámolója meghitt, ünnepi hangulatban telt a Szentendrei-szigeten lévő Pócsmegyer egyik éttermében. A közel hatszáz kilométeres, két hétig tartó lovas zarándoklat Murányi Sándor Olivér író vezetésével indult a pápa tiszteletére.

„Imádkozzunk hangosan, hogy hallgassanak el a fegyverek, és kezdődjön el a reményt jelentő, békét hozó őszinte párbeszéd e földön! Istennek legyen hála, a lengyelországi Fekete Madonnától, a Ferenc pápát fogadó Budapestre vezető lovas zarándoklat sikeresen lezárult! Köszönet és hála, amiért a csapat a pápai zászlót magasba emelve hosszan lovagolt Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon keresztül, hogy meghívják az ott élő embereket az április 30-ai szentmisére, melyet Ferenc pápa mutatott be Budapesten! A közel hatszáz kilométeres zarándokút bátor, jól felkészült vezetők nélkül nem sikerülhetett volna!” – részletezte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, Böjte Atya.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Ferenc pápa budapesti látogatására lengyel, cseh és szlovák résztvevőket invitáló lovas zarándokok hosszú útjukat május elsején a Normafa területén található Szent Anna-réten Csaba testvér által bemutatott szentmisével zárták.

Sárréti Anita

Címlapkép: Lengyelországi lovas zarándoklat a békéért

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre