Történelmi pillanat lesz III. Károly koronázása, ilyen a reformáció óta nem volt 

III. Károly király május 6-i, szombati koronázása történelmi pillanat lesz mind a katolikus egyház, mind a brit monarchia számára, ugyanis a reformáció óta először fordul elő, hogy egy katolikus prelátus hivatalosan is részt vesz a koronázási szertartáson. Rajta kívül több keresztény vallási vezető is jelen lesz, akiket meghívtak, hogy áldást adjanak az új királyra.

Az áldásokra nem sokkal azután kerül sor, hogy Canterbury érseke hivatalosan megkoronázza III. Károly királyt, majd a Westminster-apátság harangjai két percig szólnak. A hivatalos szertartásrend szerint ezután Vincent Nichols bíboros, Westminster katolikus érseke így szól:

„Isten árassza rád kegyelmének gazdagságát, őrizzen meg szent félelmében, készítsen fel a boldog örökkévalóságra, és fogadjon be halhatatlan dicsőségébe”.    

Az Angol és a Walesi Katolikus Püspöki Konferencia is arra biztatja a katolikusokat, hogy az ezen alkalomra írt imádsággal imádkozzanak III. Károlyért. 

Forrás: Catholic News Agency

A címlapképen III. Károly brit uralkodó érkezik az édesanyja, II. Erzsébet királynő Westminster-apátságban tartandó gyászszertartására Londonban 2022. szeptember 19-én. Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen

Iratkozzon fel hírlevelünkre