Magyarország megmutatja a világnak, merre van előre

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) csütörtök kora délutáni felszólalói a családok védelmét nevezték a legfontosabbnak.

A No Woke Zone elnevezésű szekcióban Milan Krajniak szlovák munka-, család- és szociális ügyekért felelős miniszter; Stephen Bartulica, a horvát Haza Mozgalom parlamenti képviselője; Roger Köppel, a Svájci Néppárt képviselője; valamint Terry Schilling, az American Principles Project elnöke fejtette ki véleményét.

„Az elmúlt évtizedek diktatúrái gyarmatosították a családokat és azt célzottan tették. Ma azt látjuk, hogy az LMBTQ, a gender és a transzgender ideológia éppen olyan káros, amilyen a kommunizmus volt. Megtagadják a szabadságot, és elutasítják a hagyományos családot, mint a társadalom alapját” – fogalmazott Milan Krajniak.

A szlovák politikus szerint a progresszív woke kolonizáció célja, hogy minden közöst megszüntessen, mert az izolált egyéneket könnyű manipulálni. Milan Krajniak kitért arra, hogy a jelenlegi szlovák kormány bevezette a szülői nyugdíj rendszerét, amelynek segítségével idén 850 ezer nyugdíjast segíthették gyermekeik saját közvetlen hozzájárulással a nyugdíjalapból.

„Hiszek abban, hogy a visegrádi országok ugyanúgy értelmezik a szabadság és a hagyományos család fogalmát. A közép-európai nemzetek a védői a civilizációnknak” – mondta.

Stephen Bartulica horvát konzervatív politikus azt hangsúlyozta, hogy a woke jelenségben a politikai ideológiák kezdik a hit funkcióját betölteni.

„A woke állítólagos társadalmi igazságtalanságokra mutat rá, és azt hirdeti, hogy áldozatnak lenni jó dolog. Aki a narratívát kontrollálja, az jut politikai előnyökhöz, ezért is harcolnunk kell”.

Mint megjegyezte, Magyarországot azért állítják be gonosznak a nyugati médiában, mert az Orbán-kormány megvédi a nemzet keresztény történelmét és identitását, ami elfogadhatatlan Brüsszel, Washington és más erőközpontok elitjeinek. Hozzátette: az emberek világszerte inspirálódnak a magyar példából.

Roger Köppel, a Svájci Néppárt képviselője szerint az Európai Unió gondolkodásában túl sok uniformitás, felülről indított politika van, nincs tisztelet a különböző kultúrák, történelmi tradíciók iránt, ami nagy veszélyt jelent, holott Európa a sokszínűség kontinense.

„A woke-ot nem az emberek indították el, az az elitek által kialakított vírus a politikában, a médiában, az egyházakban, az értelmiségben. Ez nem újdonság a történelemben, mert a nemzetközi és a nemzeti szocializmus is woke ideológia volt. A woke háború a realitás ellen, ezért küzdeni kell ellene mindenütt, az iskolákban és a politikában is”

– fejtette ki Roger Köppel.

Terry Schilling, az American Principles Project elnöke kiemelte: a nemzetek nem létezhetnek erős családok nélkül, mert a családok teremtik meg a kultúrát, ők adják a jövő munkavállalóit, és a családban tanuljuk meg, miként éljünk közösségben, hogyan gondoskodjunk egymásról és vállaljunk felelősséget a tetteinkért.

„Magyarország megmutatja a világnak, merre van előre. Azzal, hogy itt a családokat helyezik előtérbe, garantálják nemzetük erős jövőjét”

– hangsúlyozta. Az amerikai konzervatív felszólaló úgy látja, a világnak több ilyen no woke zónára van szüksége, olyan nemzetekre, amelyek tisztelik a családokat, mert enélkül nincs értelme létezni.

(MTI)

A címlapképen Terry Schilling, az American Principles Project elnöke beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre