Sokan már hajnalban útnak indultak a pápai szentmisére

Lengnek a zászlók és lassan megtelik a Kossuth tér, de rengetegen vannak a környező utcákban is még. Sokan már hajnalban útnak indultak, hogy bejussanak a térre és minél közelebbről láthassák Ferenc pápát.

Közeledve az apostoli látogatás legfontosabb eseményéhez, a pápai szentmiséhez tekintsünk vissza az elmúlt két nap eseményeire. Ferenc pápa péntek délelőtt érkezett meg Magyarországra. Elsőként találkozott Novák Katalin köztársasági elnök asszonnyal, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ezt követően pedig az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel. A Szentatya Budapestről szóló beszédében többek között azt mondta, hogy Budapest nem csak méltóságteljes és életerős főváros, hanem a történelemnek is központi helye, évszázadok jelentős fordulópontjainak tanúja, a jelen és a jövő főszereplője.

Péntek délután a Szentatya magyarországi püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozott a Szent István Bazilikában. „Győzzük le az emberi megosztottságot, hogy együtt dolgozzunk az Úr szőlőjében” – mondta a Szent István Bazilikában összegyűlt papság előtt.

Ferenc pápa: Isten nem elítélni, hanem megbocsájtani akar

Tegnap ellátogatott a Vakok Batthyány-Strattmann László Otthonába, ahol az otthon lakói műsorral várták őt. „Különösen kedves volt számára ez a program, hiszen folyamatosan felhívja a figyelmet a társadalom legelesettebbjeire, ahogyan a hátrányos helyzetűek és az utóbbi időben a háborúból menekültek támogatására is mindig kér mindannyiunkat a Szentatya” – hallhatták a Kossuth téren gyülekezők az elhangzott beszámolóban.

A rózsák terén az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban Ferenc pápa nehéz helyzetben lévő családokkal, majd az ukrajnai háború elől menekülőkkel találkozott. Ezután a templom szomszédságában található Istenszülő Oltalma templomban együtt imádkozott a görögkatolikus püspökséggel.

Délután a Papp László Budapest Sportarénában több mint 11 ezer fiatal készült zenés dicsőítéssel, közös imádsággal, a Ferenc pápával való találkozásra. A Szentatya sok időt szán arra, hogy fiatalokkal találkozzon, hogy velük beszélgessen. „Barátaim, ti mind értékesek vagytok Jézus számára és számomra is. Ne feledjétek, hogy senki sem veheti át a helyeteket a világ történelmében és az egyház történelmében. Senki sem képes arra, amire csak ti vagytok képesek” – hívta fel a fiatalok figyelmét Ferenc pápa.

Ferenc pápa: Isten nem elítélni, hanem megbocsájtani akar

Tegnap este a Jézus Társaság tagjaival találkozott Őszentségét.

A műsor már elkezdődött a Kossuth téren. Kisfilmeket vetítettek Ferenc pápa látogatásával kapcsolatban, majd elhangzott a pápalátogatás ihlette Magyar fohász 2023 című dal és a pápalátogatás hivatalos dala, a Camino, Krisztus a jövőnk. Ferenc pápa érkezése előtt együtt mondják el a jelenlévők a rózsafüzér imádságot, mivel a pápa számára nagyon fontos ez az ima. Végül gitáros dicsőítéssel zárul a program a Szentmise felvezetéseként.

'Fel a tetejéhez' gomb