KDNP: Hálás szívvel köszöntjük a Szentatyát!

Kereszténydemokrata politikusokként különösen nagy tisztelettel és szeretettel várjuk Ferenc pápa magyarországi látogatását – írja a kdnp nevében Simicskó István közleményben. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője kiemelte, hisszük, hogy szavai és tettei iránymutatást adnak minden katolikus hívőnek és minden jóakaratú, a keresztény értékrendet tiszteletben tartó embernek is.

A közleményben úgy fogalmaznak, ezekben a vészterhes időkben, amikor szomszédunkban véres háború zajlik és egy világégés réme fenyeget, lelki megerősítést jelent, hogy az egyházfő személyes jelenlétével tiszteli meg a magyarokat.

A pápa látogatása – akinek a szavára és tetteire világszerte milliárdok figyelnek – egyúttal magabiztosságot is ad számunkra, hogy nem vagyunk egyedül a béke és az igazságosság melletti kiállásban. Magyarország a békefolyamat előmozdításában szövetségest lát Ferenc pápában, aki elkötelezetten vallja a békés rendezés szükségességét.

– írják.  Az Egyházfő a csíksomlyói búcsú és az Eucharisztikus Kongresszus után immár harmadik alkalommal találkozik a magyar hívők közösségével. 

Sok erőt, jó egészséget kívánunk neki, és köszönjük apostoli útját, amely az egész Kárpát-medencének lelki megújulást és szilárd hitet adhat, hogy a kihívások korában is helyt állhassunk és meg tudjunk maradni igaz keresztény hitünkben

– emeli ki a KDNP.

A címlapképen Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az akció részleteit ismertető sajtótájékoztatón Budapesten 2023.04.14-én. Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre