Trombitás Kristóf: Itt nem lesz Majdan

Alinsky és Popovics Budapesten. Ez a gondolat merült fel bennem, amikor megláttam a tegnap este képeit, előzően a Belügyminisztériumnál, majd a Karmelitánál. Hadd kezdjem ennél is távolabbról, ugyanakkor teljes egészében a közepébe csapva: ez mindenről szól, csak a pedagógusokról nem. A baloldali politikusok és véleményformálók saját pecsenyéjüket sütögetik, ilyen-olyan színvonalon, de véletlenül sem érdekképviselet mentén.

Mi több, azt se gondolja senki, hogy ezek a balosok önszántukból tesznek bármit is, önszántukból tüntetnek, önszántukból vonultak ide vagy oda, eleve, hogy önszántukból találtak ki bármit is, ami a tüntetésekkel volt kapcsolatos. Feladatot teljesítenek, ezért zsoldot kapnak. Balhét és erőszakot akarnak szítani. Egyre keményebben fognak provokálni, hogy legalább a CNN és a BBC vágóképeket készíthessen. Teljesen mindegy, mi az apropó, mindig találnak valamit, amivel azt hiszik, hogy eredményt érhetnek el. És ehhez sajnos hozzátartozik az is – látva, hogy 2018-ban, majd pláne 2022-ben alig voltak fent a pályán -, hogy nem fognak válogatni az eszközökben. Pár mondattal korábban említettem a CNN-t vagy a BBC-t: igen, nekik immár valamit fel kell mutatni. Valami komoly, felhasználható dolgot, eseményt, amit mutogatni lehet világszerte.

Esedeznek azért, hogy egy rendőrnek járjon el a keze és ezért is nagyon fontos mindenkinek megőriznie a hidegvérét.

Mert van itt egy nagyon fontos különbség példának okáért 2006 és a mostani tüntetések között. A gyurcsányi rendőrterror – az a Gyurcsány vezette leszámolás, amelynek a mostani tüntetők mind csicskásai – véresre verte az ellene felszólalókat, amelynek mára több halálos áldozata is van. Ezzel szemben demokratikus viszonyok között a tüntetőnek akkor sem eshet bajuk, ha maga kezdenek rendbontásba, mint azt tegnap láttuk.

Van számukra ugyanakkor egy rossz hírem: itt nem lesz Majdan. Lehet próbálkozni, de a magyar nép látja, kik ezek és mi a megbízatásuk. Majd lesznek róluk cikkek meg bejátszók, de a magyar választópolgárok többsége józan belátással bír.

Hisztériázzatok, kit érdekel? Ez itt, nem éppen kedves provokátorok, nem Ukrajna, de nem is a Balkán. Bőven fejlettebb és magatehetősebb ahhoz a középosztály, hogy olyasfajta morfondírozásokkal célt érjetek, mint amiket a fent említett helyeken meg lehetett cselekedni.

Mi vagyunk a békés többség, a fizetett provokátorok esélytelenek sikert elérni.

Azért csak hajrá, üdítő és erőt adó nézni, ahogy ökölbe szorult fejjel kellemetlenkedni próbáltok.

A címlapképen résztvevők láthatók a pedagógusok előkészítés alatt lévő státusztörvénye ellen tartott tüntetésen a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete előtt 2023. április 24-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre