Hornung Ágnes: a bölcsődei fejlesztés kiemelt része a családpolitikának – VIDEÓ

A bölcsődei fejlesztés kiemelt része a kormány családpolitikájának – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a bölcsődék napja alkalmából pénteken a Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában.

Hornung Ágnes rámutatott arra, ennek a politikának köszönhetően 2010 óta mintegy 90 százalékkal nőtt a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma az országban. Ez azt jelenti, hogy ma már minden harmadik településen működik olyan intézmény, szolgáltatás, ahol a szülők biztonságban tudhatják gyermeküket amíg dolgoznak – tette hozzá.
Közlése szerint az intézmények számának növekedésével évek óta fokozatosan csökken azoknak a három évesnél kisebb gyermekeknek az aránya, akiknek a lakókörnyezetében még nem hozzáférhető a napközbeni ellátás.
Ezzel együtt a bölcsődei dolgozók is nagyobb anyagi megbecsülést kapnak – emelte ki.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra: a bölcsődeépítések és felújítások mellett a kormány jelentős adókedvezményekkel, akár teljes adómentességgel segíti a kisgyermekes családokat. A bölcsődei nevelés pedig a kisgyermekek egyéni élethelyzetéhez és fejlettségi szintjéhez igazodik, a szeretetteljes légkör megteremtésére törekszik – fűzte hozzá. Hornung Ágnes hangsúlyozta: az, hogy a gyermekeink biztonságban és gondos kezekben vannak, annak is köszönhető, hogy a bölcsődei dolgozók elkötelezett hivatástudattal végzik munkájukat.

A bölcsődék napján köszönjük nekik, hogy nap mint nap a gyermekekért és a családokért dolgoznak

– fogalmazott Hornung Ágnes a videónyilatkozatában.

 

Forrás és Fotó: Hornung Ágnes/Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre