Míg Kanadában a drag meseórákat védik, Magyarországon mi a gyermekeket óvjuk

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója egy „nyugati kitekintést” osztott meg a közösségi oldalán arról, hogy Kristyn Wong-Tam kanadai képviselő olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely Ontario területén büntethetővé tenné többek között a tiltakozásokat olyan épületek 100 méteres körzetében, amelyekben a „2SLMBTQI+ közösség” eseményei, mint például a „drag queenek” által gyerekeknek tartott „meseórák” zajlanak.

„Ez az új ontariói jogszabály a 2SLMBT-közösség biztonságát szolgálja. A drag művészek, a közönségük, az olyan vállalkozások és létesítmények, amelyek otthont adnak az ilyen jellegű előadásoknak, veszélybe kerültek. Ha nem terjesztünk elő egy stratégiát a védelmükre, akkor Ontario társadalmi, gazdasági és kulturális sokszínűsége veszélybe kerül. Ezt kell megvédenünk” – ismertette a javaslat indíttatását Wong-Tam kanadai képviselő.

Elmondta, hogy a jogszabály két dologgal foglalkozik:

Lehetővé teszi a legfőbb ügyésznek, hogy létrehozzon a 2SLMBTQI+ közösség számára egy biztonságos övezetet, amely az adott ingatlan százméteres körzetében megtiltja a büntető törvénykönyv értelmében vett homofób, transzfób jellegű megfélemlítést, a sértő fenyegetőzést és megjegyzéseket, a tiltakozást, a rendzavarást és a gyűlöletpropaganda terjesztését. Ezek a bűncselekmények sikeres vádemelés esetén 25 000 kanadai dollárig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

Ezen kívül a törvény létrehoz egy ontariói 2SLMBTQI+ védelmi tanácsadó bizottságot, amely ajánlásokat tesz a kormánynak arra vonatkozóan, hogy miként javítható közösségünk biztonsága és hogyan előzhető meg a további gyűlölet. A kormánynak éves jelentést és frissített jelentést kell közzétennie a munka előrehaladásáról – tette hozzá.

„Míg Kanadában a drag meseórákat védik, Magyarországon mi a gyermekeket óvjuk” – értékelte a kezdeményezést Orbán Balázs.

Forrás: Facebook/Orbán Balázs

Címlapkép: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre