Biden és Macron belevonná Kínát az ukrajnai háború lezárásába

Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetésükben abban állapodtak meg, hogy bevonják Kínát az ukrajnai háború befejezésének felgyorsításába – közölte szerdán az Elysée-palota.

Macron elnök szerdán Kínába érkezett, látogatása péntekig tart.

Az amerikai és a francia elnök beszélt arról, hogy mindketten készek bevonni Kínát, hogy az ukrajnai háború hamarabb befejeződjön, és abba, hogy vegyen részt a térség fenntartható békéjének megteremtésében – áll Macron hivatalának közleményében.

Mindkét elnök azt reméli, hogy Kína részese lehet a globális észak és a globális dél közötti szolidaritásban, valamint közös programot hozhatnak létre a klíma és az élővilág védelméért – írta az Elysée-palota, ám részleteket nem közölt.

Hszi Csin-ping kínai elnök tervei szerint találkozik Emmanuel Macronnal, hogy megbeszélést folytasson vele a kétoldalú kapcsolatok irányáról – mondta a kínai külügyminiszter korábban.

(MTI)

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök (j) fogadja Emmanuel Macron francia államfőt a washingtoni Fehér Ház előtt 2022. december elsején. Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

Iratkozzon fel hírlevelünkre