Lapozgató a legkisebbeknek

Sok szülő számára okoz fejtörést, amikor kisgyermeke elkezdi felfedezni a könyveket. A legkisebbek még nem tudnak finoman bánni a lapokkal, ám vonzza őket a sok színes kép és történet. Az ő esetükben a legjobb megoldás a lapozók használata, amelyet addig nyűhetnek, ameddig csak kedvük tartja. Egy ilyen könyvet adott ki most a Móra Kiadó a kicsik kedvenc zsiráfja, Sophie főszereplésével.

Sok szülő számára ismerős lehet Sophie, a Zsiráf, akinek girbe-gurba alakja eredetileg fogzást könnyítő céllal készült. A kis zsiráflány azóta is töretlen népszerűségnek örvend, hiszen a babák előszeretettel rágcsálják épp kibúvó fogacskáikkal a kedves figurát. Most az ő főszereplésével készítettek könyvet a legkisebbek számára: Sophie, a zsiráf lefeküdni készül, s ebben a kalandban ő lesz legkisebbjeink játszópajtása.

A legtöbb kicsi már egy éves kora körül megérti és megismeri az egyszerűbb történeteket és az őket körülvevő tárgyakat is szereti képeken nézegetni. Nemegyszer fordul elő, hogy ebbéli buzgalmának esik áldozatul egy asztalon kint felejtett könyv, vagy a nagytesó iskolai munkafüzete. Éppen ezért fontos és hasznos, ha már a legkisebbeknek megteremtjük a lehetőséget az olvasásra, a könyvek megismerésére és lapozgatására.

Nekik a legideálisabb eszköz a lapozó, amely egyszerre színes és strapabíró, ugyanakkor a kicsi számára érdekes témát dolgoz fel. A lapozók palettáján üde színfoltként jelenik meg a Móra Kiadó legújabb kiadványa, amely Sophie, a Zsiráf főszereplésével kalauzolja el a kicsit a könyvek birodalmába.

A Sophie Jó éjszakát! című lapozó kedves állatfigurája éppen olyan álmos és fáradt, mint a mi totyogónk, de jókedvvel végzi az esti rutinokat, amelynek végén elégedetten bújik az ágyba kedvenc könyvével. A kicsik joggal érezhetik magukénak ezt a könyvet, amely egyszerűen, mégis vidáman és színesen mesél az ő kis mindennapjaikról és amely bónuszként a szülők számára is tartogat hasznos tippeket az esti altatáshoz.

A történet mellé kapcsolódó színes képek kiválóan fejlesztik a kicsik szókincsét, míg a lapokból kidomborodó formák a szenzoros képességeket fejlesztik. Szülőként mi is tanulhatunk néhány hasznos tippet sok év tapasztalatával rendelkező szakembertől, ami segítheti a sokszor nehézkes esti elalvást.

Sophie történeteit egy éves kortól ajánlják elsősorban a bölcsődés korosztálynak.

Sophie Jó éjszakát!

Forrás, címlapkép:  Móra Kiadó 2022.

Iratkozzon fel hírlevelünkre