Vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát

A vatikáni szóvivő szerdán késő délután azt jelentette be, hogy korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kellett kórházba szállítani Ferenc pápát. Az este folyamán a Vatikán azonban közölte, hogy a katolikus egyházfőnél légúti gyulladást állapítottak meg, ami miatt néhány napig kórházban kell maradnia kezelésre.

A tájékoztatás szerint a pápa az utóbbi napokban légzési nehézségekre panaszkodott. Az elvégzett vizsgálatok szerint nem fertőződött meg koronavírussal.

A Szentszék legfrissebb közlése szerint Ferenc pápa mélyen meghatódott a sok jókívánságtól, és háláját fejezte ki az imádságokért.

A 86 éves egyházfőt a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-klinikára szállították, ahol 2021-ben vastagbélszűkület miatt is műtötték.

Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején.

A pápa decemberben elmondta, hogy már előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségügyi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait.

(Forrás: MTI)

A címlapképen Ferenc pápát kerekesszéken tolják a vatikáni VI. Pál terembe, ahol a női szerzetesrendek vezetőit fogadja 2022. május 5-én. Ez volt az első alkalom, hogy a pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól, kerekesszéken érkezett egy találkozóra. Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Iratkozzon fel hírlevelünkre