Vargha Tamás: a nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Koszovóból visszatérő KFOR (koszovói békefenntartó erők) tartalék zászlóalj fogadásakor Kecskeméten.

Vargha Tamás a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál azt mondta: az ország biztonságpolitikai érdekeire tekintettel a magyar katonák 1995 óta vesznek részt balkáni műveletekben. A NATO vezette, jelenleg is folyamatban lévő KFOR-művelethez 1999 óta törzstisztekkel és kontingenssel járul hozzá Magyarország.

Az államtitkár közölte, Magyarország kezdetektől a béke pártján áll, az ország védelméhez azonban erő és felkészültség szükséges, a szövetségi keretek között pedig részt kell venni a békét támogató műveletekben.

(MTI)

A címlapképen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Koszovóból visszatérõ KFOR tartalék zászlóalj fogadásakor a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezsõ 101. Repülõdandárnál Kecskeméten 2023. március 26-án.
MTI/Ujvári Sándor

Iratkozzon fel hírlevelünkre