Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy templomaink élő közösségek otthonai maradjanak

Magyarország érdeke, hogy templomaink ne csupán kulturális örökségünk élettelen részei, hanem élő közösségek otthonai maradjanak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap az angyalföldi református templomban.

Gulyás Gergely a templom felújításáért tartott hálaadó istentiszteleten kiemelte: a kereszténység a legszemélyesebb közügy. Végigtekintve Magyarország történelmén, az államalapítástól napjainkig, jól látható, hogy a kereszténység mit tett hozzá a magyarság életéhez. A miniszter úgy fogalmazott:

Emlékeznünk kell, miként formálta gondolkodását és kultúráját, miként mutatott utat jó és rossz időkben, hogyan adott erőt kiállni a nehézségeket és reményt, hogy a legnehezebb időkben is higgyünk egy jobb kor eljövetelében.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében a Példabeszédek könyvének egy szakaszát magyarázva azt mondta: Salamon egyik legbölcsebb tanácsa, hogy az ember ne magával kezdje, ne magából induljon ki. Mert aki magával kezd, az előbb-utóbb csak magánál marad. Ezért kezdjük Istennel, aki ugyanis így tesz, előbb-utóbb rádöbben, hogy nem mi kezdünk Istennel, hanem ő kezd velünk.

(MTI)

A címlapképen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter felszólal az Alapjogokért Központ és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség Igazságháborúk II. címû konferenciáján Budapesten 2023. március 13-án.
MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre