„Mindeddig megsegített minket az Úr” – VIDEÓ

Hetvenöt éves az Angliai Magyar Református Egyház.

Március 12-én ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját az Angliai Magyar Református Egyház. A templom megtelt az emlékező és örvendező gyülekezettel, amely hálát adott az elmúlt évekért és kérte az Úr áldását a jövőre is. Salánki István lelkipásztor beszámolóját a Magyarországi Református Egyház tette közzé honlapján.

Az alapító lelkipásztor, Dobos Károly unokája, Dobos Ágoston igehirdetésében János evangéliuma 3. fejezete alapján megtérésre hívta a jelenlévőket, hiszen mint mondta, ahogy a múltat, a jövőt is csak az Úrral érdemes élni.

Az ünnepségen beszédet mondott Kumin Ferenc, Magyarország nagykövete, majd a résztvevőket Csicsó János angliai római katolikus főlelkész köszöntötte.  

Az eseményen bemutatták a 75 év – Mindeddig megsegített minket az Úr című visszatekintő kiadványt, amelyet az Angliai Magyar Református Egyház múltjáról és jelenéről állítottak össze.

Kisfilm is készült, amely bemutatja a múltat és képet ad a jelenről. Ez – az ünnepi istentisztelet teljes felvételével együtt – a gyülekezet YouTube-csatornáján is megtekinthető.

Forrás: Reformatus.hu

A címlapkép forrása: Angliai Magyar Református Egyház

Iratkozzon fel hírlevelünkre