Trombitás Kristóf: A nyugat-európai konzervatív egyszerűen csak balos

A minap volt szerencsém látni a nem is olyan régen kinevezett brit miniszterelnökkel egy interjút. A vele szemben ülő újságírót Piers Morgannek hívták, talán önöknek sem ismeretlen a neve, Rishi Sunak pedig – akitől az elvitathatatlan, hogy önmagában a figurája kellemes, szimpátiát keltő – sok kérdésre őszintén is válaszolt. Hosszan lehetne itt pedzegetni, hogy melyik témában pontosan milyen is volt az álláspontja, de számunkra itt most az a legérdekesebb, amit Morgan tőle annak kapcsán kérdezett, hogy egy skóciai erőszaktevőt, mivel önmagát nőként definiálta, női börtönben őrizték. Őrizték, mondom én, meglehetősen ironikusan. Részleteiben nem elemezve, az ügy veleje az volt, hogy egy skót férfi többszörösen is nemi erőszakot követett el, majd, mikor már tartott az eljárástól, rájött, hogy ő tulajdonképpen nő. És mivel Nagy-Britannia a haladás egyik élversenyzője, ezért az elmarasztaló ítélet meghozatala után női büntetés-végrehajtási intézetbe került.

Ahol, ezen borzasztó módon önök sem lepődnek meg és már tudják, mielőtt leírom, folytatta utcai tevékenységét, továbbra is erőszakot követett el. Az épelméjűség apró szikráját megvillantva ezt követően férfi börtönbe került, de minden anyagban, így a sajtóban is a megszólítása she, azaz nő. Értik, ugye? A rendszer önmaga előtt is lelepleződött, de a szerepet játszani kell. Ezért inkább belemennek a bohózatba.

Elég az hozzá, hogy Morgan ezt nagyjából ugyanúgy felfestette a miniszterelnöknek, ahogy most én tettem, majd azt a kérdést tette fel, hogy akkor most Nagy-Britanniában mi a helyzet a transzjogokkal, a genderkérdéssel és így tovább? Piers Morgan meglehetősen ismert figurája az angolszász világnak, politikai nézeteire leginkább talán a konzervatív libertárius a helyes megnevezés. Támogatta Trumpot, de elveti a szabad fegyverviselést. Hisz a szabadságjogokban, de mindenfajta túlburjánzást nehezen visel. Egy alkalommal a sokfajta genderben hívő vendégeinek azt mondta, hogy jól van, akkor ő egy kétlelkű pingvingyerekként definiálja magát és ha ebbe belekötnek, akkor gyűlölködnek. Máskor egy szélsőségesen vegán meghívottja előtt kezdett el Big-Mac-et enni. Szóval figura.

De még ez sem igazán lényeges most. A lényeges az, ahogyan Sunak reagált. A névben konzervatív párt miniszterelnöke. A konzervatívok, a toryk elnöke. Úgy igazán semmit sem mondott, de a semmit azzal kezdte, hogy mindenki éljen úgy, ahogy szeretne, ebben támogatni kell, minden segítséget megadni hozzá és persze mindenkinek joga biztonságban élni, mindenkit meg kell védeni. Egy ilyen esetről, a totális genderőrületről, ami elképzelhetik, milyen mértékben tombol Nyugat-Európában, annyi volt a legóvatosabb kritikája, hogy azért szerinte, aki biológiailag nő, az talán biztosan nő.

Értik? A konzervatívnak. Hasonlítsák ezt össze a magyarországi helyzettel!

No, ezért is küzdünk. Hogy ne jussunk el odáig, ahova a nyugat-európai mainstream, társadalmi kérdésekben teljesen a baloldal által uralt és irányított, úgynevezett jobboldal tart. Mert nálunk az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket békén hagyják és nemből kettő, azaz 2 darab van, amit a biológia dönt el. Aki mást mond, az nem politikai oldal által determinált, hanem simán meg kellett volna buktatni az iskolában, úgy hetedikben, biológiából.

A címlapképen  Rishi Sunak brit miniszterelnökrõl (k) a képviselõi kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos alsóházi órájában a törvényhozás alsóházában, Londonban 2022. november 23-án.
MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Iratkozzon fel hírlevelünkre