A baloldal életellenes törvényei ellen tüntettek Madridban

Tízezrek vonultak fel Madridban tiltakozásképp. A felvonulás kiváltó oka az  abortusztörvény, amely lehetővé tette, hogy 16 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehessen terhességmegszakítást kérni.

A demonstrációt az Igen az életre nevű platform hívta össze, a felvonulók közt ott voltak a jobboldali Vox képviselői is.  A menet élén az „Igen az életre” szlogennel jelzett fő transzparens előtt Alicia Latorre, a spanyol Életpárti Egyesületek Szövetségének elnöke állt, aki az EFE hírügynökségnek azt nyilatkozta: elutasítja a halál kultúráját, aminek nincs helye Spanyolországban. Kiemelte, hogy a hétvégi felvonulás fő célja az, hogy megmutassa és képviselje az élet nagyszerűségét.

A februárban végleg jóváhagyott abortusztörvényről azt mondta, hogy még rosszabb és betegesebb, mint amilyen az előző volt, és véleménye szerint csak nehezebbé tesz mindent, hisz amellett, hogy megfosztja joguktól a meg nem születetteket, több ezer érzelmileg sérült nőt hagy maga után. Közölte: reméli, hogy az abortusztörvény, ami lehetőséget ad arra, hogy 16 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehessen terhességmegszakítást kérni, minél hamarabb eltűnik Spanyolországból.  

Arra a kérdésre, hogy megvalósíthatónak tartják-e a terhesség önkéntes megszakítását bizonyos esetekben, például egy nő megerőszakolása esetén, az elnök hangsúlyozta: az abortusz soha nem oldja meg a nemi erőszak traumáját, hanem csak súlyosbítja azt. Szerinte ezzel a helyzettel – és sok mással is – egyszerűen szembe kell nézni és speciális megoldásokat kell keresni rájuk, olyanokat, amelyek nem vesznek el életet és nem hagyják magukra a nőket pszichés nehézségeikkel.

A Vox parlamenti szóvivője, Iván Espinosa de los Monteros a felvonuláson hangsúlyozta, hogy az élet védelme egy igazán „jó ügy”, és szomorúsággal tölti el, hogy a parlamenti frakciók közül ők az egyetlenek, akik az ilyen típusú eszmék védelmében dolgoznak.  Úgy fogalmazott: továbbra is meggyőződéssel, örömmel és szenvedéllyel fogják megvédeni az életet, és fellépnek az olyan baloldali törvények ellen, mint például az asszisztált öngyilkosság, az eutanázia és az abortusztörvény, amelyek ellentétesek az élettel és csak a „halálkultúrát” építik. 

Forrás: Magyar Nemzet

A címlapképen a művi vetélést ellenzők tüntetnek Madridban 2023. március 12-én. A megmozdulást a több mint 500 abortuszellenes csoportot tömörítő Igen Az Életre szövetség (neve a léggömbön) szervezte.
MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Iratkozzon fel hírlevelünkre