Berlinben már nem csak a férfiak, a nők is úszhatnak fedetlen mellekkel 

Egy nő bepanaszolta Németország fővárosának egyik uszodáját, mondván, hogy nem engedik neki, hogy fedetlen mellekkel használja az uszodát, mire ő a város ombudsmani hivatalához fordult, ahol az Igazságügyi, Sokszínűségi és Diszkriminációellenes Főosztály megállapította, hogy valóban diszkriminálták a nőt – közölte a CNN

Az eset még 2022 decemberében történt, de az ügy egészen 2021 nyaráig nyúlik vissza, amikor egy aquaparkban egy francia nő kártérítést követelt a várostól, miután a biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a létesítményt, ugyanis nem volt hajlandó eltakarni a mellét.

A nővel vele volt az ötéves kisfia is, majd azt nyilatkozta a német sajtónak, hogy ez nemi diszkrimináció volt. „Számomra – és ezt a fiamnak is megtanítom – nincs ilyen különbség. A férfiak és a nők számára egyaránt másodlagos nemi jellegzetességgel bír a mell, azonban míg a férfiaknak szabad, hogy levetkőzzenek, amikor meleg van, a nőknek nem”.   

A hatóságok az újabb incidens után kimondták, hogy a nők és a magukat nem binárisnak valló személyek is belátásuk szerint látogathatják félmeztelenül a német főváros uszodáit, a döntést aztán a berlini tartományi kormány is megerősítette. 

Dr. Doris Liebscher, az ombudsmani hivatal vezetője szerint jó döntést hoztak, amellyel újabb nagy lépést tettek a nemek közti egyenlőség megteremtése felé. Kiemelte, hogy ez az új szabályozás minden berlini lakos számára egyenlő esélyeket és jogokat teremt, és jogbiztonságot ad a fürdők és uszodák személyzete számára is. 

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre