Tartós szeretet – kezdődik a Katolikus Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Vasárnap kezdődik és a következő vasárnapig, március 19-ig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése – közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Azt írták: a Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során az adományozók a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat, emellett az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat.

A gyűjtőpontok listája elérhető a karitasz.hu oldalon.

Az összegyűlt adományokból a karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a szervezet édességgel, apró ajándékokkal is kiegészíti a csomagokat – tették hozzá.

Az adománypontokon bármilyen tartós élelmiszer leadható: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – írták megjegyezve, akár 1 kilogramm liszt is segítség.

Emellett a 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a rászorulókat.

(MTI)

A címlapképen Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója beszédet mond a karitász Tárjátok ki a szíveteket elnevezésű adventi segélyakciójának ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2022. december 20-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre