Giorgia Meloni figyelmeztet: A nők lesznek a gender ideológia első áldozatai 

Az olasz miniszterelnök elutasítja azokat az állításokat, miszerint a nemek csak társadalmi konstrukciók lennének. 

Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke arra figyelmeztet, hogy veszélyes a nők számára a gender ideológia, „ők lesznek az első áldozatai”.  Hangsúlyozta, hogy a nemek nem társadalmi konstrukciók, azokat kizárólag a biológia határozza meg – írja a Christian Network Europe. 

„Ma azt mondják, ahhoz, hogy nő legyél, elég annak vallani magad, mindeközben azonban azon dolgoznak, hogy eltöröljék a nő testét, lényegét, másságát. A nők a gender ideológia első áldozatai. Sok feminista is így gondolja” – jelentette ki. 

A miniszterelnök elmondta, hogy ő mindig is hitt abban, hogy „a nők nagy autonóm erővel rendelkeznek, amelyek előtt ezernyi akadály áll. Nem hiszik, hogy versenyezhetnek a férfiakkal, és végül egymással versengenek. Meggyőződésük, hogy van egy alacsonyabb szint, ahová visszasorolhatják a képességeiket. Ezektől a korlátoktól kell megszabadítani a nőket”.  

Meloni szavai még az LMBTQ közösség egyes tagjaiból is elismerést váltottak ki. Cristina Gramolini, az olasz ArciLesbica, a leszbikusokat és támogató csoportokat tömörítő egyesület elnöke azt mondta, egyetért azzal, hogy árt a nőknek, ha a férfiak mindenféle sebészeti, farmakológiai, vagy adminisztratív eszköz nélkül nőknek adhatják ki magukat. 

Forrás: Christian Network Europe

A címlapképen Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik az esemény első napján, 2022. december 15-én. Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Iratkozzon fel hírlevelünkre