Tárt karokkal várja a pápát, de a szenteltvíztartóba vizelés belefér

Történt ugyanis, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban fejtette ki közösségi oldalán, mekkora öröm számára Ferenc pápa újabb magyarországi látogatása.

A politikus nem csak a pápa érkezését adta hírül, hanem röviden a keresztény hitről és vallásról is értekezett, amely csak azért visszás, mert tavaly ilyenkor még azt is elfogadhatónak tartotta, hogy valaki a szenteltvíztartóba vizeljen.

„Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk” – mondta Karácsony Gergely.

A bejegyzés szolidaritásról, elfogadásról és befogadásról szóló része pedig azért kellemetlen, mert épp Karácsony Gergely volt az, aki politikai teljesítményként egy választások előtti interjúban a testi adottságait tudta felhozni példának:

„míg Orbán Viktor alacsony és kövér, addig ő magas és vékony”.

A szenteltvíztartóba vizelés Karácsony szerint rendben van – Rétvári Bence bocsánatkérésre szólította fel

Osztie Zoltán atya Karácsony kijelentéséről: Ez az idegenszívűség megegyezik Márki-Zay Péter értékrendjével

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre