Tanárok az érettségi bojkottjára készülnek, válaszolt a Belügyminisztérium

Több iskolában is úgy döntött számos pedagógus – összesen több mint kétszáz fő –, hogy nem vállalnak önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségi során – adott hírt róla a Mandiner. 

A Népszava megkereste a Belügyminisztériumot az üggyel kapcsolatban, akik szerint 

„sajnálatos, hogy egyet nem értésének kifejezési módját bárki gyermekeink érettségi vizsgájának és továbbtanulásának veszélyeztetésében látja. Különösen elgondolkodtató, ha mindezt a pedagógus teszi”.

Megjegyezték, hogy a minisztérium az összes érintett intézményben biztosítani fogja, hogy az érettségit megszervezzék és le tudják bonyolítani. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet az ügy kapcsán azt mondta, hogy ez egy törvényes tiltakozási forma, ugyanis a feladatok elvállalása önkéntes, megbízás alapján kapják a javítandó feladatlapokat, amikre bárki mondhat nemet. 

Hozzátette viszont, hogy ez egy olyan erős lépés, amelyet nem szívesen tesznek meg. 

Forrás: Mandiner

A címlapképen tájékoztatót tartanak a diákoknak a középszintű történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában 2022. május 4-én. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre