Fidesz: Európa biztonságát és jólétét a háborúpárti politika és a szankciós infláció falja fel

Az európaiak, a magyarok biztonságát és jólétét az a háborúpárti politika és szankciós infláció falja fel, amelyet a Gyurcsány-vezette dollárbaloldal is minden erejével támogat – kommentálta a Fidesz a DK csütörtöki, inflációval kapcsolatos közlését.

Külföldi gazdái megrendelésére a dollárbaloldal kezdettől azon van, hogy belerángassa Magyarországot a háborúba, a káros szankciókba, amelyek miatt szankciós infláció és energiaválság alakult ki – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormánypárt.

Hozzátették: a háború ellenére Magyarországon emelkedik az átlagbér, nőtt a minimálbér, és emelkednek a bérek a közszférában is. „A fizetéseket, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket számos intézkedéssel védjük a szankciós inflációtól. A dollárbaloldal ezek egyikét sem támogatta” – közölték.

Előzmény: A DK közleménye szerint az infláció gyorsulása felfalja az emberek fizetését

Az infláció gyorsulása felfalja a magyar emberek fizetését – mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Kálmán Olga arról beszélt, hogy idén januárra 25,7 százalékra nőtt az általános drágulás mértéke, az élelmiszerek ára pedig 44 százalékkal emelkedett.

Papíron hiába emelkednek a keresetek, ha a kormány nem képes megfékezni a „történelmi mértékű élelmiszer drágulást, ha nem akarja megszüntetni a hétszeres rezsiemelést” – fogalmazott a képviselő, kijelentve: csak az európai uniós pénzek hazahozatala, a magyar gazdaságba vetett bizalom visszaszerzése és az euróbevezetés céldátumának kijelölése állíthatja meg az „orbáni inflációt”.

(Forrás: MTI)

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond a misszióvezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 20-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre