Újbudai rendőrgyilkosság – polgármesteri dicséretet és jutalmat kaptak az intézkedő rendőrök

Dicséretben és összesen ötmillió forint jutalomban részesítette a január 13-án tragédiával végződő intézkedésben részt vevő rendőröket Újbuda polgármestere – közölte a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben idézték László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármestert, aki kiemelte, hogy a meggyilkolt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás – fogalmazott.

Emlékeztetett: január 13-án egy rendőri intézkedésben vesztette életét Baumann Péter főhadnagy, a támadója két másik rendőrt is megsebesített. Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt. Őket – köztük posztumusz Baumann Pétert – az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevekénységükért és felelősségteljes munkájukért polgármesteri dicséretben részesítette László Imre – áll a közleményben.

Halálra késeltek egy rendőrt Budapesten – Cikkünk frissül

Hősi halottá nyilvánítanák az Újbudán megölt rendőrt

Letartóztatták az intézkedő rendőrökre késsel támadó férfit

(MTI)

Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre