Hornung Ágnes: módszertani központ alakult az eltérő fejlődésű gyerekek támogatása érdekében

Az eltérő vagy megkésett fejlődésű gyermekek hatékonyabb ellátásának segítése érdekében megalakult a Gyermekút Módszertani Központ – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Hornung Ágnes elmondta, a módszertani központot a korábbi Gyermekút projekt folytatásaként hozta létre a Családbarát Magyarország Központ, annak érdekében, hogy a születéstől az iskoláskorig támogatást nyújtson a szülőknek a gyerekek fejlődésének megértésében, a fejlődési eltérések felismerésében, valamint utat mutasson a megfelelő szakemberek megtalálásához.

Kereki Judit, a központ szakmai vezetője elmondta, a 2022-ben lezárult Gyermekút projekt folytatásaként elsődleges céljuk továbbra is az, hogy egy biztonságos közeget alakítsanak ki az ellátórendszerben a családok köré, valamint segítsék a szülőket és a szakembereket abban, hogy jobban átlássák a különböző ágazatok által irányított, sokszor “szövevényes” ellátási utakat, és ezáltal minél hamarabb megkaphassa a gyerek a neki megfelelő terápiát.

(MTI)

A címlapképen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára köszöntõt mond a Gyermekfejlõdési kérdõív a kisgyermekek fejlõdésének nyomonkövetése szolgálatában címû konferencián a Néprajzi Múzeumban 2022. december 8-án.
MTI/Kovács Anikó

Iratkozzon fel hírlevelünkre