Kárpát-medencei ifjúsági online szavalóversenyt hirdet a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány

Szavalóversenyt hirdet a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány. A verseny az egész Kárpát-medencére kiterjed, a témakör pedig a hazaszeretet. 

Az alapítvány kiemelt célja, hogy erősítsék a fiatal generációban a magyarságunkra való büszkeség érzését, azt az érzést, amely számos költőnk művében tűnt fel és amelyet csodálatos költemények formájában papírra is vetettek. A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány ezzel kíván tisztelegni ezen költők előtt, megismertetni minél több emberrel a verseiket és a verseny által minél több fiatalban erősíteni a hazaszeretet érzését.

Arra biztatunk minden 6 és 18 év közötti fiatalt, hogy válasszon ki olyan költeményt, amelynek középpontjában a szülőföldünk, a nemzetünk szeretete, a magyarságunk büszkeségre okot adó személyei, eseményei állnak, egyszóval olyan verset, amely a hazaszeretetet erősíti olvasójában és annak elszavalásával nevezzen versenyünkre

– írják a közleményben. A három korosztályi kategóriát egy szakmai zsűri értékeli, emellett lesz egy közönségszavazás is, amelyben a közösségi médiában megosztott legjobb szavalatok vesznek részt.

A versenyről további részleteket a fiatalokanemzetert.hu/szavaloverseny oldalon érhetnek el.

Forrás: Fiatalok a Nemzetért Alapítvány

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre