Simicskó István: Kiemelten fontos, hogy fiataljaink szívügyüknek tekintsék a haza védelmét

A Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy segítse a Magyar Honvédség toborzó munkáját, hiszen kihívásokkal és kockázatokkal teli világunkban kiemelten fontos, hogy fiataljaink szívügyüknek tekintsék a haza védelmét és a szülőföld semmihez sem fogható értéket jelentsen számukra – közölte Facebook-oldalán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki kedden Orosházán járt a 44. Bátrak Ligája versenyen.

A politikus ismertette: a Bátrak Ligája versenysorozat célja, hogy a fiatalokat a sport, valamint a honvédelmi nevelés segítségével olyan kompetenciákkal vértezze fel, melyek birtokában könnyebben leküzdhetik az előttük álló kihívásokat.

Simicskó István (középen) Dávid Zoltán (jobbra) is kipróbált néhány versenyszámot a 44. Bátrak Ligája versenyen Orosházán. Forrás: Facebook/Simicskó István

A Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumban megrendezett vetélkedőn mintegy száz diák vett rész. Érkeztek versenyzők Tótkomlósról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagyszánásról, Kunágotáról, Dombegyházáról, Kondorosról, sőt Szarvasról is. A helyiek két iskolával is képviselték a várost.

A vetélkedő során a résztvevők a lézerfegyveres lövészetet, az íjászatot, valamint a kézigránát dobást és különböző akadálypályákat is kipróbálhattak. A feladatok között volt továbbá ergométeres evezés, erőpróba, vívás, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, RC tank vezetés, tudáspróba és puzzle, illetve sor- és váltóverseny is.

Simicskó István az eredményhirdetést követően Dávid Zoltánnal, Orosháza polgármesterével együtt adta át a díjakat a résztvevőknek.

A lézeres lövészetet is kipróbálhatták a diákok Orosházán. Forrás: Facebook/Simicskó István

A honvedelmisport.hu beszámolója szerint Dávid Zoltán az eredményhirdetésen úgy fogalmazott, hogy mindenkinek szüksége van egy jó csapatra, „a hazaszeretet pedig kulcsa ennek az országnak, ez határozza meg múltunkat, jelenünket és ez határozza meg a jövőnket is” – mondta.

Az első helyet a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium csapata szerezte meg, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lett a második, a Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium együttese pedig a harmadik.

A Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium csapata nyerte meg az orosházi versenyt. Forrás: Facebook/Simicskó István

Eddig már több mint ötezer diák vett részt a Bátrak Ligája versenyein.

Címlapkép: Simicskó István mint a Honvédelmi Sportszövetség elnöke adta át a díjakat. Forrás: Facebook/Simicskó István

Iratkozzon fel hírlevelünkre