Gyurcsány Ferenc: Aki nincs a kormány ellen, az vele van

Szombaton az LMP és a Momentum tartott jövőértékelő kongresszust, most vasárnap pedig a Demokratikus Koalíció került sorra.  Gyurcsány Ferenc pártelnök beszéde előtt megemlékeztek a kedden tragikus hirtelenséggel 53 éves korában elhunyt DK-képviselőről, Kordás Lászlóról.

A szombati eseményeken mindkét baloldali párt az ellenzék gyengepontjait taglalta, ma ehhez a gondolatmenethez csatlakozott a DK elnöke is: szerinte pártja is felelős abban, hogy a politika hangzása nem jó. Gyurcsány Ferenc kifejtette, a politikus szakma természete a küzdelem, és elmondása szerint ő is sokat küzdött az elmúlt két évtizedben.

Mi egy hazafias politikát képviselünk, aminek két nagy eleme van: a magyar politika és az európai politika. A DK politikája ezen a két pilléren nyugszik: a legnagyobb dilemma pedig egyszerű: vagy szabad világot akarsz a hazának, vagy az önkény, a manipuláció és a hazugság világát

– fejtette ki a korábbi miniszterelnök beszédében, és egyben leszögezte, a DK szerint nincs középút: vagy itt vagy, vagy ott vagy.  Gyurcsány Ferenc szerint aki azt mondja, hogy az iskola, az oktatás, a tanítás ügye nem politikai kérdés, aki azt mondja, hogy a várólisták hossza nem politikai kérdés, aki azt mondja, hogy az akkumlátorgyár nem politikai kérdés, az valójában nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a Fideszt és ezáltal meg is akarja tartani – fogalmazott a DK elnöke.

A volt miniszterelnök üzent a kormány ellen tüntetőknek is: Nem lehet középen állni, aki nincs a kormány ellen az vele van – idézte a pár évtizeddel ezelőtt divatos frázist.

Szerinte csak egyetlenegy stratégia létezik erre, mégpedig a teljes szembenállás a kormánnyal szemben, és teljes azonosulás a hazával. 

Nem ellenzéke, hanem ellenfele vagyunk a kormánynak

– mondta, majd a DK elnöke szerint az árnyékkormány a holnapi Magyarország jövője. Éppen ezért felhatalmazták az árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki, és mutassa be a holnap Magyarországának programját. Gyurcsány szerint el kell mondani az embereknek, hogy Dobrev Klára vezetésével „a tiéd, érted lesz a haza, Magyarország becsületes otthona lesz minden magyarnak.”

Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy Vágó István és Avarkeszi Dezső nem indultak újra a párt tisztújításán és a továbbiakban nem vesznek részt az elnökségi munkában.

 

 

 

Donáth Anna visszatért, de különösebben nem vettük észre

Iratkozzon fel hírlevelünkre