Orbán Viktor: Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán reagált a Novinite cikkére, amelyben arról írnak, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. A kormányfő ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét a Facebookon.

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

– írta Orbán Viktor  bejegyzésében arra utalva, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke megerősítenék az EU határvédelmét.

A miniszterelnök a bejegyzésében posztolta a Novinite.com cikkét, amely kitér arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár–török ​​határ irányítását határozta meg legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. Az Európai Parlament csütörtöki, a menekültügyről szóló vitája során az elnök úgy fogalmazott: a migráció európai probléma, amelyet európai eszközökkel kell megoldani.

A bejegyzéshez linkelt cikkből az id kiderül, hogy Von der Leyen fejlesztené a a bolgár–török ​​határ infrastruktúráját, továbbá olyan felszerelést biztosítana, mint például drónok, radarok és egyéb megfigyelési eszközök. Ursula von der Leyen a napokban hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

Senki sem szeret kerítést építeni, de ahol szükséges, meg kell tenni. A bizottságnak fel kell adnia az elhatározását, hogy nem fedezi a védekezésnek ezt a formáját

– mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője. Véleményéhez már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is csatlakozott.

Orbán Viktor a Twitteren is posztolt a reakciójáról. Azt írta, Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek és Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének címezve az üzenetet:

Végre! Kedves Ursula von der Leyen és kedves Manfred Weber! Üdv a klubban! 10 éve küzdünk az erősebb határokért. Mint kiderült, nekünk, magyaroknak mindvégig igazunk volt. Védjük meg Európát!

Forrás: Orbán Viktor/Facebook, Twitter

A címlapképen A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök elõadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre