Abortuszklinikát nyit a Sátán Temploma Amerikában

A Sátán Temploma nevű, Amerikában bejegyzett sátánista egyház abortuszklinikát nyit Új-Mexikóban, ahol ingyenes vallási gyógyszeres abortuszt fognak végezni. Az intézményt Samuel Alito Édesanyja Sátáni Abortuszklinikának” fogják hívni, annak a legfelső bírónak az édesanyjára utalva, akinek a kezdeményezése nyomán eltörölték a Roe kontra Wade-et.

A klinika online és személyes vizsgálatokat is biztosít majd azoknak a 17 évesnél idősebb, de maximum 11 hónapos terhes kismamáknak, akik tablettás abortuszt szeretnének végezni. Ezek a szolgáltatások ingyenesen elérhetőek lesznek a „Sátánista Szertartás” keretében, csupán a gyógyszer árát kell kifizetni, amely a TST Health weboldalon feltüntetett információk alapján 90 dollár (30 ezer forint) körül mozog.

A névválasztással kapcsolatban az intézmény létrehozói, a sátánista egyház társalapítója, Malcolm Jarry elmondta:

„1950-ben Samueol Alito édesanyjának nem volt más választása, mint elfogadni, ami történt (vagyis, hogy teherbe esett Alitoval). 1973 előtt azok az orvosok, akik abortuszt végeztek, elveszíthették az engedélyüket és börtönbe kerülhettek. A klinika nevével emlékeztetni szeretnénk az embereket, milyen fontos, hogy mindenkinek joga legyen rendelkezni a saját teste felett, és milyen lehetséges következményei lehetnek, ha elveszik tőlünk ezt a jogot”.

Samuel Alito egy katolikus legfelső bíró, akinek fontos szerepe volt a Roe kontra Wade eltörlésében.

Az alapítók bevallása szerint az intézmény non-profit módon fog működni, és képzett orvosokat és ápolókat alkalmaznak majd. 

Forrás: FOX News, pch24.pl

Címlapkép: YouTube/TST

Iratkozzon fel hírlevelünkre