I Speak Jesus: Ő az, aki felemel minden sötétség fölé 

A Newsboys zenekar új dallal jelentkezett: az I Speak Jesus című számnak aztán még mélyebb jelentést kölcsönzött a napokban megjelent videoklip, amely egy fiatal házaspár gyermekük megfogantatásáért folytatott küzdelmét mutatja be. 

Gável András a Dicsőítő sziget oldalán azt írja, hogy az I Speak Jesus című szám a remény mindenek felett állóságáról énekel, amely egyedül Jézus Krisztus nevében ragadható meg. A dal minden problémára adható megoldása ezért Jézus neve. 

„Ő az, aki felemel minden sötétség és függőség fölé. Az ő neve hatalom és élet, amely gyógyít, és amely megtöri a hatalmasságokat. Jézus védi a családot is. Ezért ezt a szent nevet ki kell kiáltani a világba, és hirdetni kell az utcákon, hiszen csak ő győzheti le a sötétség összes erőjét.” 

A videoklipben ugyanis egy fiatal pár jelenik meg, akik küzdenek azért, hogy gyermekük születhessen, majd végigkövethetjük őket az öröm beteljesedéséig. A szerző úgy véli, hogy sokkal hangsúlyosabb a gyógyszeripar mindenhatósága, mint az Istenbe vetett bizalom. 

Viszont azt a kérdést is fel kell tenni: vajon keresztényként vagy még nem keresztényként rosszul kell éreznie magát bárkinek is, akinek Isten még nem adta meg a gyermekáldás ajándékát?

A dal üzenete viszont egyértelmű: fogadjuk el, hogy a bizalmunkat Istenbe kell vetni. Más megoldás nincs, csak Jézus: I Speak Jesus. 

Forrás: Dicsőítő sziget 

A címlapkép forrása: YouTube/Newboys

Iratkozzon fel hírlevelünkre