Kaszab Zoltán: Sosem látott mélységben a baloldal

Márki-Zay

Minden választás után bíznak abban a baloldal pártjai és egyre fogyatkozó választói, hogy most már végre elérték a gödör alját és innentől csak felfelé vezet az út. Így volt ez 2014-ben, amikor Mesterházy Attilával, 2018-ban, amikor Karácsony Gergellyel és 2022-ben is, amikor Márki-Zay Péterrel szenvedtek történelmi vereséget. Aztán az élet mindig bebizonyította, hogy van lejjebb. És ez történik most is.

A baloldal hitelessége talán még sosem volt olyan mélyen, mint most, lassan egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után. A nyár óta húzódó guruló dollárok ügye egyre pontosabban mutatja meg azt, hogy ha a nemzeti érdeket kellene szolgálni, előtérbe helyezni, akkor egyáltalán nem számíthatunk rájuk, ők ugyanis nem azért kapják a pénzt, hogy azt szolgálják. A mozaikdarabkák lassan, szinten napról napra kerülnek a helyükre. Legutóbb például azzal az információval lettünk gazdagabbak, hogy a dollárok nagy részét Magyarországra gurító Action for Democracy vezetője, Korányi Dávid Karácsony Gergely társaságában ott volt a 2022-es müncheni biztonságpolitikai fórumon.

Mindez pár nappal a szervezet első utalása előtt történt. A rendezvényen pedig feltűnt Soros György fia is, aki apja ügyeinek többségét intézi.

Innentől kezdve pedig nem nehéz összerakni, hogy akár itt is szó lehetett a guruló dollárokról. Egyre több tehát a nyilvánosságra kerülő részlet, a baloldalnak pedig ezek után egyre nehezebb elhitetnie a választóival azt, hogy valóban a magyarok érdekeit szem előtt tartva politizál. Nem is kell messzire mennünk, hogy a hitelességi válság egy újabb fejezetét lássuk.

Itt van rögtön a debreceni akkumulátorgyár ügye. Sokan, sokféleképpen összefoglalták már azokat a szakmai érveket, amelyek a beruházás mellett szólnak és tételesen cáfolják azokat az állításokat, amelyekre alapozva a baloldal igyekszik megfúrni a projektet. És ha már hitelesség: eleve visszás, hogy a zöld szempontokat a zászlajukra tűző pártok a zöld mobilitás egyik alapfeltételét, az elektromos autózást lehetővé tevő akkumulátorgyártást támadják. 

A magyar érdekek ellen való munkájuk azonban még kevesebből kitűnik: a gyár építésének ellenzésével ugyanis valójában 9 ezer, hazánkban létrejövő munkahelyet elleneznek.

És nem, nem igaz az a szempont sem, hogy Debrecenben már nincs szükség a munkaerőre, ahogyan arról egy korábbi cikkünkben írtunk

És ha a hitelességről van szó, említsünk meg még egy baloldali figurát, aki mára ezt teljesen elvesztette. A minap minden képviselő közzétette a vagyonnyilatkozatát, ahogyan Hadházy Ákos is. A független képviselő a korrupció elleni állítólagos harcáról vált ismertté, majd inkább hírhedtté, jelenleg ugyanis már egyik párt sem szívesen vállal vele közösséget, hiszen függetlenként ül a Parlamentben. A politikus rendszeresen kuncsorog munkájához támogatást az egyszerű emberektől, aminek meg is van az eredménye, hiszen tavaly 16 millió 800 ezer forintot zsebelt be adományokból. A pénznek aztán meg is lett a helye:

Hadházy ugyanis felerészben tulajdonosa lett egy 30 négyzetméteres bécsi lakásnak, amelyet elmondása szerint befektetési céllal vásárolt.

Azt ugyan nem tudjuk pontosan, hogy a lakás az osztrák főváros melyik részén van és milyen állapotban, így az értékét is nehéz megállapítani. Tavaly áprilisi adatok szerint ugyanakkor Bécs külvárosában 5455 euró, vagyis nagyjából 2 millió 100 forint volt a lakások átlagos négyzetméterára. Ennek megfelelően Hadházy lakása több, mint 60 millió forintba kerülhetett egy jóindulatú számítást alapul véve. Úgy, hogy ő közben átlagemberek fizetéséből kuncsorog adományt. Reméljük, idén a befektetés már meghozza eredményét és az “adományok” helyett a képviselő a lakás kiadásából tudja finanszírozni „munkáját”.

A címlapképen az ellenzéki összefogás jelöltjei láthatók egy október 23-i megemlékezésen. Balról jobbra: Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András. Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre