Ferenc pápa afrikai útja előtt a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott

Ferenc pápa a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba vezető 40. apostoli útja előestéjén a hagyománynak megfelelően a Salus Populi Romani-ikon előtt egy virágcsokrot helyezett el, és imádkozott. Az apostoli látogatás január 31-től február 5-ig tart.

Ferenc pápa hétfő délután a Salus Populi Romani Mária-ikon előtt imádkozott, amelyet a hagyomány szerint Szent Lukács festett, és amelyet Róma lakossága védőszentjeként tisztel. A pápa Szűz Mária-oltalmára bízta afrikai apostoli útját, amely január 31-én, kedden reggel kezdődik.

A Szentatya Justin Welby canterburyi érsekkel, az anglikán közösség prímásával és Iain Greenshields lelkésszel, a Skót Egyház közgyűlésének moderátorával együtt érkezik Dél-Szudánba.

Hosszú konfliktusok teszik próbára ezeket az országokat: a Kongói Demokratikus Köztársaság – különösen az ország keleti részén – fegyveres összecsapásoktól és kizsákmányolástól szenved; az évek óta tartó háború által szétmarcangolt Dél-Szudán alig várja, hogy véget érjen a folyamatos erőszak, amely sok embert kényszerít arra, hogy elköltözzön és nagyon nehéz körülmények között éljen. Dél-Szudánba a canterburyi érsekkel és a Skót Egyház közgyűlésének elnökével együtt érkezem: így, testvérként, ökumenikus békezarándoklatra megyünk együtt. Kérek mindenkit, hogy imádsággal kísérje ezt az utat!

– kérte Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozása után a jelenlévőktől.

Forrás és fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre