Börtönbe is juthat, aki ellentmond az LMBTQ narratívának?

Mérföldkő értékű ügyben dönthet a máltai bíróság február 3-án. Matthew Grech, egykori X-Faktor szereplő “szabadon szólt” az országban, amelynek azzal ,,vétett” a törvényei ellen, hogy elmondta saját történetét – most majdnem fél év börtön is várhat rá ezért.

Nagyon úgy néz ki, hogy veszélyben a szólásszabadság (és ezzel együtt a szabad vallásgyakorlás is) az LMBTQ narratíva erőszakos térnyerése miatt – derül ki az Axióma Instagramon közzétett beszámolójából, amely egy megdöbbentő – Máltán történt esetet tár fel. Mérföldkő lehet a máltai bíróság majdani döntése, amely egy Matthew Grech nevű férfivel szembeni eljárás végére rak majd pontot.

Történt ugyanis, hogy a férfi, aki a Core Issues Trust (nonprofit keresztény szervezet, amely a homoszexuális életet élő férfiak és nőket támogatja, amennyiben önként szeretnének változtatni szexuális orientációjukon.) kurátora, egy interjúban tanúságot tett keresztény hitéről.

Ebben azt is elmondta, hogy korábban homoszexuális életvitelt folytatott, amelynek mára hátat fordított, és megtért hívőként, heteroszexuálisként él.

Beszámolóját a Facebook azonnal letiltotta, és a máltai ügyészség vádat emelt ellene. Az országban ugyanis tilos a homoszexuális hajlam megváltozását propagálni. 

Tettéért 5000 euró bírságot vagy öt hónap szabadságvesztést is kaphat. Ilyen jellegű jogsértésért még senkit nem ítéltek el ezelőtt. Az ügyet február 3-án tárgyalják.

Matthew Grech a máltai X-Faktorban való részvételt követően vált ismertté, a médiában ezután jelent meg keresztény tanuságtétele is, melyben beszélt az életében bekövetkezett változásokról, amelyeket Jézus Krisztus evangéliuma hozott el számára.

Forrás: Axióma/Instagram, https://www.core-issues.org/

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre