Magyarország 4000 dolláros gyorssegélyt küld a Spanyolországban megtámadott plébániának

Legalább egy ember életét vesztette egy szúrófegyverrel felfegyverkezett férfi támadásában a dél-spanyolországi Algeciras városának egyik templomában. Az incidensről Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár beszélt az M1 műsorában, ahol őszinte részvétét fejezte ki a meggyilkolt sekresnyés hozzátartozói felé.

Azbej Tristan a műsorban leszögezte, a Hungary Helps programnak első ízben kötelessége hogy segítséget nyújtson a keresztényüldözés áldozatainak. A spanyol történések nyomán bejelentette, Magyarország 4000 dolláros gyorssegélyt nyújt az érintett plébániáknak.

Az incidens a város San Isidro nevű templomában, illetve annak közelében történt. Az El Mundo című spanyol napilap tudomása szerint a szamurájkarddal, vagy bozótvágó késsel felfegyverkezett marokkói származású férfi négy embert megsebesített. Azbej Tristan kiemelte, az keresztényellenes iszlamista motivációt az is mutatja, hogy mindezt “Halál a keresztényekre!” és “Allahu Akbar!” felkiáltásokkal tette.

A mi álláspontunk és megfigyelésünk az, hogy a keresztényüldözés korunknak az egyik legnagyobb és legsúlyosabb emberi jogogi válsága. Mégis úgy gondoljuk, hogy a nyugati liberális politikusok, a kormányzatok, nemzeti szervezetek minthogyha szőnyeg alá próbálnák söpreni ezt a témát.

– fejtette ki az államtitkár. Kiemelte, a Hungary Helps programmal sietnek az üldözöttek segítségére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre