Szombattól Veszprém Európa Kulturális Fővárosa

Január 21-én, az EKF programév hivatalos megnyitó napján grandiózus produkciók várnak mindenkit, aki kilátogat a veszprémi Kossuth utcára és környékére – olvashatjuk a hivatalos programajánlóban.

2023. január 21-én Európa-szerte minden szem Veszprémre és a Bakony-Balaton régióra szegeződik – írják az esemény Facebook oldalán. Az Európa Kulturális Fővárosa programév indulásával olyan időszak veszi kezdetét, amely minden itt élő és ide látogató számára új ajtókat nyit meg. Olyan ajtókat, amelyek gazdag kulturális kincseinkre, értékeinkre nyílnak.

„Az első ajtó kilincsét január 21-én közösen fogjuk majd meg, amikor az ünnepélyes megnyitó alkalmával hivatalosan is megkezdjük a 365 napos – és reményeink szerint még azon is túlmutató – kulturális évadot”

– írják.

Ünnepeljünk együtt január 21-én Veszprém belvárosában, nézzük meg együtt a 20 órakor kezdődő grandiózus műsort, ami Veszprém és a régió múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesél.

„Egy lélegzetelállító show, egy gigantikus mese vár, amit míg világ a világ, soha nem felejtünk el”

– olvasható egy decemberi Facebook bejegyzésben.

Szombaton a város több pontján is különféle programokkal várják az érdeklődőket. 

20 órától 21 óráig három helyszínen, az Óváros téren, a Kossuth utcán és a várban elkezdődik a Ragyogj! című ünnepi nyitóműsor, amelynek keretében látványos produkciók által elevenedik meg a város történelme, a régió sokszínűsége, értékei. 

A címlapképen Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a január 21-én hivatalosan is megnyíló Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program budapesti sajtótájékoztatóján a Főfotó Galériában 2023. január 9-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre