Kocsis Máté ismét kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásáról szóló jelentés titkosságának feloldását

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető ismét kezdeményezte „a választások befolyásolására” érkezett külföldi pénzekről készült nemzetbiztonsági bizottsági jelentés titkosításának feloldását.

Közösségi oldalán a kormánypárti politikus pénteken azt írta, hogy „új fejlemények láttak napvilágot a dollárbaloldal ügyében a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén. A magyar választások befolyásolására több pénz érkezett külföldről, és egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőket illetően is”.

„Mivel a ma megismert jelentés 2052. december 31-ig került szabályszerűen titkosításra, és így a részletekről nem áll módomban tájékoztatást adni, ezért kezdeményeztem a minősítés feloldását” – tette hozzá.

„Remélem, hamarosan mindenki számára elérhető lesz a jelentés, hiszen az ország szuverenitását durván sértő, példátlan akcióról van szó, amelyről minden magyarnak joga van tudni”

– áll Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében.

(MTI)

A címlapképen Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tűzött Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről című politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre