Hölvényi az EP új alelnökéről: Kérdés, hogy hoz-e ez bármi változást

Marc Angel luxemburgi szocialista képviselőt választotta szerdán új alelnökének az Európai Parlament a decemberben kirobbant korrupciós ügy miatt leváltott Eva Kaili megüresedett helyére. Elődjét, Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként.

Hölvényi György, EP-képviselő Facebook-oldalán reagált a hírre, szerinte a korrupciós botrányban lelepleződött, megvásárolható európai baloldal az Európai Parlament hitelességét veszélyezteti.

Lelepleződött a brüsszeli korrupciós rendszer. Sorra buknak le azok a megvásárolható baloldali képviselők, akik hatalmas pénzekért Európán kívüli szereplőknek szolgáltatták ki Európa jövőjét. A botrányban érintett Eva Kaili helyére ma egy újabb szocialista képviselőt, Marc Angelt választotta új alelnökké az Európai Parlament. „Kérdés”, hogy hoz-e ez bármi változást. Meglátjuk…

– emelte ki az EP-képviselő. Hozzátette, a korrupciós rendszer sürgős felderítése és felszámolása elengedhetetlen ahhoz, hogy az európára nehezedő kihívásokat kezelni tudjuk. Hölvényi György szerint naivitás azt gondolni, hogy azok a baloldali képviselők fogják visszaállítani az Európai Parlament megtépázott hitelét, akik maguk is a létrehozói, működtetői és haszonélvezői voltak ennek a korrupciós gépezetnek.

Valódi változást a 2024-es választás hozhat

– zárta bejegyzését. 

A címlapképen Hölvényi György Európa parlamenti képviselő látható. Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre