Lemondott a német védelmi miniszter

A miniszter maga kérte a kancellárt, hogy mentse fel a tisztségéből, miután támadások sorozatával kellett szembesülnie, amelyek szerinte elterelték a figyelmet a valós problémákról. 

Christine Lambrecht hétfői közleményében azzal indokolta lemondását, hogy a személyére irányuló, hónapok óta tartó médiafigyelem ellehetetleníti az objektív tudósításokat és vitákat a katonákról, a hadseregről (Bundeswehrről) és a német polgárok érdekében hozott biztonságpolitikai döntésekről.

A Bundeswehrt az ország újraegyesítése óta sújtó pénzhiány miatt a védelmi az egyik leghálátlanabb tárca a német kormányban, vezetői gyakran kerülnek bírálatok kereszttüzébe többek között a hiányos felszerelés és a működésképtelen eszközök, járművek miatt.

Christine Lambrecht azonban egy sor melléfogással is nehezítette helyzetét. Legutóbb azért bírálták, mert újévi videóüzenetében nem lehet hallani a hangját a háttérben mulatozó szilveszterezők tűzijátékai, petárdái miatt.

(MTI)

A címlapkép egy 2023. január 11-én Berlinben készített kép Christine Lambrecht német védelmi miniszterről. Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber

Iratkozzon fel hírlevelünkre