Elfogták a londoni katolikus templomnál lövöldöző férfit

A templomban éppen gyászszertartás zajlott, amikor a férfi lövöldözni kezdett, és megsebesítetett hat embert, köztük két gyereket. 

Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját. A Scotland Yard hétfő hajnali tájékoztatása szerint a 22 éves férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el előző este.

A lövéseket a tettes egy mozgó járműből adta le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King’s Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott.

A jármű elhajtott a helyszínről.

A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek.

A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, bár a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.

Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A londoni rendőrség hétfői tájékoztatása ugyanakkor arra utal, hogy a kislány túljutott az életveszélyen: az ismertetés szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil.

A Scotland Yard beszámolója szerint az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították.

A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.

(MTI)

A címlapképen rendőrök a londoni helyszín közelében 2023. január 14-én, miután egy autóból járókelőkre lőttek a brit fõváros Camden negyedébe. Forrás: MTI/AP/PA/James Manning

Iratkozzon fel hírlevelünkre