Trombitás Kristóf: Gyurcsány szerint örömlányok azok, akik elfogadják a kormány segítségét

Tudják, én őszintén gondolom, amikor elmondom, hogy szerintem engem már Gyurcsány Ferenc nem tud meglepni. De komolyan, hogyan is tudna? Mi az, amit ő még nem tett meg szövetségeseivel, a pártokkal, amelyeket vezetett, illetve a magyar választópolgárokkal? Durva lenne azt mondani, hogy kizárólag annak köszönhette vagyonát és befolyását, hogy jó elvtársként jókor volt jó helyen? Hát, pedig ez történt.

Kemény volna leírni, hogy feleségével a mai napig büszkén pöffeszkednek egy olyan házban, amelyet előbb a nácik, majd a kommunisták vettek el jogos tulajdonosától, hogy aztán a pártállami időszak egyik legocsmányabb tömeggyilkosa, Apró Antal rendezze be ott rezidenciáját? Így van. Megpendíteni, hogy saját miniszterelnökét puccsolta meg, árulta el, hogy ő lehessen a kormányfő? Pedig így zajlott. Felemlegetni, hogy alávaló hazugságokkal, a magyaroknak és az EU-nak is hazudva nyerhetett választást? Ez az igazság. Arra gondolni, hogy békésen tüntető emberek közé lövetett, megverésüket hagyta jóvá, egyedülállóan elítélendő módon viselkedve a fiatal, hazai demokráciában? Pontosan így történt. És még hosszan, nagyon hosszan lehetne sorolni. Gyurcsány mégis a mai napig ott van a politikai élet élvonalában. Persze értsük ezt a megfelelő kikötésekkel, nagyon alacsony a baloldali színvonal, de mindegy, akkor is ott van. Olyan ez a mezőny, amilyen, de annak az élén tartózkodik. Teljesen bizonyos, hogy Magyarországon választásokat soha, ismétlem, soha nem fog nyerni, akár Gyurcsány Ferenc, akár Dobrev Klára névvel indul, de neki az is elég, ha a saját szemétdombján az egyedül kukorékoló kakas lehet. Ott pedig lehetőség szerint mindent szétverhet, hogy egyetlen reális alternatíva se maradjon vele szemben.

Oké, mindezt tudjuk. Ám ezek után is meg tud lepni.

Mert az, ahogy a kormány önkormányzatoknak juttatott támogatásáról beszélt a rezsikérdést illetően, még a hozzá mért, gyurcsányi szinthez képest is új mélységeket jelent. Ahogy fogalmazott, azok az önkormányzatok, amelyek ezt elfogadják, valójában örömlányokká válnak. Igen, ez valóban megtörtént. Gyurcsány szerint, aki segít, az kerítő és strici – elnézést, de ő fogalmazott így, én csak idézem -, aki ellenszolgáltatást kérhet a pénzért. Meglehetősen sajátos felfogás, nem? A kormány az elmúlt időszakban 44 milliárd forinttal segítette a tízezer lakos feletti városokat, illetve a budapesti kerületeket a megnövekedett energiaköltések kigazdálkodásának megkönnyítésére. De Gyurcsány még ezen a téten is emel: szerinte, aki él ezekkel a segítségekkel, az egyenesen Júdás. Hiszen, mint mondja, neki is meg kellett valamiből élnie.

A slusszpoént persze a végére hagyja. Ennek a gátlástalan, politikai élősködőnek még ahhoz is van mersze, hogy Antall Józsefbe rúgjon, hazánk első, szabadon választott miniszterelnökébe, aki sajnos rég nem tudja saját magát megvédeni. Gyurcsány azt mondja, az, hogy Antall a Kádár-rendszerben múzeumigazgató volt, az valójában aktív együttműködés volt a rezsimmel. Értik, ugye? A fő KISZ-es, a saját magára még a ‘80-as évek legvégén is kommunistaként hivatkozó Gyurcsány, Apró Antal unokájának férje előveszi az ‘56-os eseményekben is részt vállaló, meggyőződéses antikommunista Antallt, amiért merészelt nem éhen halni a szocializmusban. Elmondtam, Gyurcsány Ferenc engem már nem nagyon tud meglepni. Aztán nap mint nap kezébe veszi a klaviatúrát és sikerül neki.

A címlapképen Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre