Bizalmatlanok a britek a miniszterelnökükkel kapcsolatban

A britek csupán egy százaléka hisz teljes mértékben abban, hogy a a miniszterelnök megoldást talál a migrációs válságra – derült ki egy közvéleménykutatásból. Eközben a bűnbandák igyekeznek kihasználni a fejetlenséget és egyre több tizenéves fiatalt szerveznek be a bűnözők közé.

A PeoplePolling felmérése, amelyet a GB News brit műsorszolgáltató megbízásából készítettek, kimutatta, hogy a megkérdezettek mindössze 15 százaléka tartja valamennyire biztosnak, hogy a nemrégiben megválasztott Rishi Sunak képes lesz idén megoldani a migránsválságot, míg 57 százalékuk egyáltalán nem bízik abban, hogy a kormány megoldást talál a problémára.

Az is kiderül, hogy a válaszadók mindössze egyetlen százaléka hisz “teljes mértékben” a krízis megoldásában, 3 százalékuk “meglehetősen” biztosak abban, hogy a kormány képes lesz fellépni, míg 4 százalékuk “valamennyire” bízik a kormány cselekvőképességében.
www.peoplepolling.org

www.peoplepolling.org

Az elmúlt években folyamatos migrációs hullám vonult át a La Manche-csatornán, ahol szinte minden érkező, állampolgárságától vagy származásától függetlenül, azonnal menedékjogot kér. Ez bizonyos védelmet biztosít számukra, és kötelezi a brit kormányt, hogy támogassa őket a kérelmük benyújtása során. A kérelmezők nagymértékű beáramlása miatt a brit menekültügyi eljárás elakadt, és mivel az újonnan érkezők számára nem áll rendelkezésre elegendő ideiglenes szállás, a belügyminisztérium naponta több millió fontot költ arra, hogy országszerte szállodákat foglaljon le, a helyi lakosok és a tömeges migráció ellen küzdő aktivisták megdöbbenésére, akik ezt a politikát társadalmilag veszélyesnek és pazarlónak tartják. Az újév napján közzétett hivatalos kormányzati adatok szerint egyébként tavaly rekordszámú, 45 756 ember jutott el kis hajókon keresztül Nagy-Britanniába a La Manche-csatornán keresztül. Ez a szám 60 százalékkal haladja meg a 2021-es adatokat, amelyek már akkor is rekordnak számítottak.

Tony Smith, a határőrség egykori főnöke szerint a jelenlegi kormányzati politika tehetetlen azokkal szemben, akik Franciaországból csónakokkal kelnek át Nagy-Britanniába és azt jósolta, hogy az előttünk álló évben még többen fognak átkelni a La Manche-csatornán. Úgy véli, hogy az egyetlen valódi visszatartó erő az átkelést megkísérlők számára az a tudat lenne, hogy sokakat már érkezéskor őrizetbe vesznek, és gyorsított eljárásban kitoloncolják őket az Egyesült Királyságból. Ahogy fogalmazott:

Tényleg el kell kezdenünk eltávolítani az embereket az országból. Ha észreveszik, hogy mennyi időt, erőfeszítést és pénzt fordítanak arra, hogy embercsempészeknek fizessenek, hogy bejussanak az országba, majd néhány héten visszakerülnek oda, ahonnan elindultak, akkor azt hiszem, ez lesz a legnagyobb visszatartó erő.

A The Telegraph című lap azt írja, hogy az Egyesült Királyság nem köteles biztonságos menedéket nyújtani azoknak, akik egy stabil, szabad társadalmat hagynak el, vagy több szilárd demokrácián keresztül utaznak, hogy az országba jussanak. Egy decemberi jelentés, amely szerint a szélsőségesség elleni küzdelemért felelős tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy az iszlamisták hotelekben elhelyezett migránsokat toborozhatnak, még tovább emeli a tétet: ez a helyzet nem folytatódhat – olvasható a véleménycikkben. A Midlands állambeli Stoke-on-Trent városának tisztviselői például egyre jobban aggódnak a Hizb ut-Tahrir nevű, az Iszlám Állam létrehozását szorgalmazó csoport újjáéledése miatt. Több mint egy tucat országban betiltották, de az Egyesült Királyságban nem.

A cikket teljes terjedelmében a V4NA hírügynökség oldalán olvashatják.

Forrás: V4NA

A címlapképen A brit parlament által közreadott kép Rishi Sunak brit miniszterelnökrõl (k) a képviselõi kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos alsóházi órájában a törvényhozás alsóházában, Londonban 2022. november 23-án. MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Iratkozzon fel hírlevelünkre