Örömujjongással fogadták a hazaérkező horvát válogatottat

Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat vasárnap Zágrábban: tízezrek éljenezték a világbajnoki bronzérmes csapatot a főtéren és az utcákon. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

A repülőgép 17 óra után szállt le a horvát fővárosban a tűzoltók vízágyúiból rajzolt diadalívek közepette.

A válogatott futballisták bronzérmükkel a nyakukban szálltak ki a repülőgépből, ahol Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav.

Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket.

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics főtérre, melynek útvonalán ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. Eközben több tízezren már a főtéren várták őket.

Bár a rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket, a fáklyák még a játokosok megérkezése előtt vörösbe öltözötték az eget.

A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tette meg.

A hivatalos program 16 órakor kezdődött. Ez idő alatt számos hazai előadó szórakoztatta az embereket, a tér pedig már délután két órakor megtelt várakozókkal.

Négy évvel ezelőtt félmillió ember várta az akkor ezüstérmes horvát válogatottat Zágrábban, Horvátország történetében addig még soha nem volt hasonló tömeges megmozdulás.

A horvát labdarúgó-válogatott az ország függetlensége óta hat világbajnoksági tornán szerepelt és háromszor ért el dobogós helyezést.

(MTI)

A képen szurkolók a katari labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett horvát válogatottnak a Zágrábban rendezett fogadási ünnepségén 2022. december 18-án. Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Iratkozzon fel hírlevelünkre