Ifj. Lomnici Zoltán: Aki a DK szekerét tolja, az egyház leépítését szolgálja

Ahogy korábban beszámoltunk róla a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) fórumsorozatot szervezett, melynek címe: „Közéleti kérdések keresztény szemmel”. A sorozat első epizódjának a soproni Szent Orsolya Gimnázium adott otthont, ahol Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ elnöke, Vejkey Imre országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezető-helyettese és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője beszélgetett a keresztény értékek 21. századi megéléséről és lehetőségeiről.

Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász elmondta, hogy az európai egységet a baloldali pártok nem a kereszténységben, hanem az Európai Egyesült Államok víziójában látják. Ezzel ellentétben Magyarország és kormánya az erős nemzetek Európáját szeretné építeni, amelyhez fontos alapot és kapaszkodót nyújt a keresztény vallás és maga a kereszténydemokrácia.

„A fiatalság területén azonban nem áll jól a kereszténység”

– emelte ki, majd felhívta a figyelmet arra, hogy még Lengyelországban, Olaszországban és Spanyolországban is nagy számban fordulnak el a vallástól a fiatalok.

Az alkotmányjogász kijelentette, hogy az egyház leépítését és megsemmisítését szolgálják azok, akik a Demokratikus Koalíció szekerét tolják. Ugyanis szükséges, hogy az állam segítse a magyarországi egyházakat. Hangsúlyozta, hogy az egyház segít abban is, hogy büszkén és bátran tudjuk a keresztény értékrendet képviselni.

Emlékeztetett arra, hogy megvannak a szeretetnek a felelősségi körei, amelyet mindig szem előtt kell tartani: a családunkért, a lakóközösségünkért és végül a teljes világunkért. Megdöbbentőnek tartotta, hogy az LMBTQ-közösségek csupán egyetlen dolog alapján szelektálnak, ami nem más, mint a szexualitás. Hozzátette, hogy így ez a csoport a magánügyét közügyre emelte.

A migráns kérdés és a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény kapcsán beszámolt arról, hogy sorskérdés, hogy felvállaljuk-e azt az értékrendet, amelyet magunkban hordozunk:

„Akkor is, ha ez néha kirekesztő, de ha nem rekesztünk ki másokat, akkor nem élünk túl mi, vagy nem él túl egy eszme. Az értéktelenséget ki kell szorítani az életünkből, hogy értékeknek adjunk helyet”

– mondta az alkotmányjogász.

Címlapkép: ifj. Lomniczi Zoltán Fotó: Szenyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre