Robert Lewandowski meglőtte élete első vb-gólját – Lengyelország-Szaúd Arábia 2-0

A lengyel válogatott 2-0-ra legyőzte a szaúd-arábiai csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, a csoportkör második fordulójának szombati játéknapján.

A lengyelek ezzel négypontosak, az első körben ugyanis Mexikóval döntetlent játszottak. A közép-amerikai együttes 20 órától a szaúdiaktól kedden vereséget szenvedő argentinokkal csap össze.

Az első körben az argentinok felett diadalmaskodó szaúdiak jól kezdtek, a 13. percben Szczesnynek bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a góltól. A lengyelek sokáig nem találtak rést a szervezetten és bátran játszó ázsiaiak védelmén, de mivel a szaúdiak lendülete is alábbhagyott, a játékrész második fele jobbára mezőnyjátékkal telt. 

A mérkőzésen a 39. percben esett az első gól. Ekkor egy gyors lengyel akció végén Cash bedását Lewandowski nem tudta belőni, de kisodródva, az alapvonaltól a második hullámban érkező Zielinski elé tálalt, aki hat méterről, nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt (1-0).

A szaúdiak a Bielik szabálytalansága miatt, videózás után megítélt tizenegyessel szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Szalem al-Davszari jobbra tartó lapos lövését Szczesny kivédte, majd al-Burajk ismétlését is nagy bravúrral kapu fölé ütötte.

A fordulás után az ázsiai együttes nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, sokszor egészpályás letámadással nehezítette meg a lengyelek labdakihozatalát, de a gólhelyzetei rendre kimaradtak. A túloldalon Milik fejjel a felső, Lewandowski térddel a bal oldali kapufát találta el.

A 82. percben végül megszületett Robert Lewandowski várva várt első vb-gólja. al-Malki vétett el a saját tizenhatosa előterében egy átadást, Lewandowski lecsapott a labdára és a kimozduló kapus mellett higgadtan gurított a hálóba (2-0).

Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0 (1-0)

al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 44 259 néző, v.: Wilton Sampaio (brazil)
gólszerzők: Zielinski (39.), Lewandowski (82.)
sárga lap: Kiwior (15.), Cash (16.), Milik (19.), illetve al-Malki (20.), al-Amri (45+4.)

(MTI/Reuters/Vasarnap.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre