Szánthó Miklós: Magyarország azt üzeni, „Jobbra tarts!”

A jobboldal nemzetközi összefogásának szükségességét emelte ki az Alapjogokért Központ főigazgatója a mexikóvárosi Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC), kijelentve, Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!

Az Alapjogokért Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szánthó Miklós a CPAC México elnevezésű rendezvényen azt mondta: Magyarország iránytűvé vált és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erőknek világszerte. Hozzátette: azért fontos a jobboldal nemzetközi összefogása, mert az „Isten, haza, család hármas egységét” érő balliberális támadások is globálisak. A főigazgató kiemelte:

a legtöbb nyugati ország komoly kihívásokkal néz szembe, civilizációnk egyszerre él át háborús, gazdasági, politikai és erkölcsi válságot. A progresszív globalisták pedig kudarcot vallottak a válságok kezelésében

– vélekedett. Jelezte: ma globális ellátási és energiaválsággal kell szembenézni, amely az Ukrajna elleni orosz agresszió következménye, és amelyet a szankciós politika csak tovább súlyosbított.

„Ugyanakkor a globális progresszív elit csak a marxista agymosásban és az ideológiai indoktrinációban jeleskedik, az a szándékuk, hogy megfosszák a polgárokat azoktól a szabadságjogoktól, amelyek az elmúlt két évszázadban jól szolgálták őket”

– mondta. Ezek közé sorolta a szólásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, az állami szuverenitás vagy a nemzeti identitás értékeit, valamint a józan észhez, és a boldog, normális családi élethez való jogot.

Szánthó Miklós szerint a baloldal le akar számolni a konzervatív értékekkel, sőt a múltat is el akarja törölni. A történelmi amnézia, amely a múlt elutasításának egyenes következménye, biztonsági kockázattá vált – jelentette ki.

Megjegyezte: a nemzetközi színtéren ez a liberális idealizmus megszüntette a Nyugat azon képességét, hogy pragmatikus válaszokat adjon a ma is velünk lévő, de a múltban gyökerező – akár háborús – konfliktusokra. Arról is beszélt:

a globalista újszocialisták elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy támadást indítsanak a család ellen is. A konzervatívoknak csak az a választásuk marad, hogy közösen lépjenek fel a támadással szemben, hogy egymásnak kezet nyújtsuk, és vállvetve álljunk ki a harcokban.

Szánthó Miklós hangsúlyozta: az elmúlt tizenkét évben Magyarország minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a jobboldal képes jól kormányozni. A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat – mondta, iránytűnek nevezve Magyarországot a világ konzervatívjai számára.

A főigazgató úgy fogalmazott, Magyarország azt üzeni, „Jobbra tarts!” – hozzátéve, Magyarország olyan szellemi energiát szolgáltat, amely felvillanyozza a konzervatív megújulást. Azt mondta:

a magyarok megtanulták, hogy a szocialisták bármilyen álruhát öltenek is, „ellopják tőlünk mindazt, ami igazán számít, ezért a magyarok nem fognak térdet hajtani a manapság divatos liberális neoszocializmus előtt sem.”

Az Alapjogokért Központ főigazgatója mexikóvárosi beszédének végén azt hangsúlyozta: a sikerhez szükség van megbízható szövetségesekre, ez maga a CPAC.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Szánthó Miklós

Iratkozzon fel hírlevelünkre